Uudenlaista tukea omaishoitajien arkeen poikkeusoloissa

Koronaviruksesta johtuvat poikkeusolot tekevät arjesta haastavan erityisesti omaishoitajien kohdalla. Monet omaishoitajia tukevat palvelut on jouduttu keskeyttämään ja esimerkiksi vapaapäiviä on jouduttu perumaan. Osa on myös omasta tahdostaan perunut varotoimena kotihoidon käynnit sekä muut terveydenhoitoon liittyvät ”ei-akuutit” toimenpiteet ja hoidot.
Arki rajoittuu tiiviisti neljän seinän sisälle ja tilanne on todella kuormittava omaishoitajan fyysiselle, että henkiselle hyvinvoinnille.

Paikallisissa Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksissä olemme joutuneet myös perumaan ryhmä- ym. toiminnalliset tapaamiset. OmaisOivassa olemme miettineet uusia vaihtoehtoisia tapoja tarjota tukea omaishoitajille mm. videopuheluiden välityksellä. Yhdistyksellä on käytössä helppokäyttöinen, verkkopohjainen videopuheluohjelma, ja keskusteluun voi liittyä sähköpostin välityksellä tietokoneelta, tabletilta tai vaikka puhelimelta, jossa on verkkoyhteys. Lisätietoja ja ohjeita saa Päiviltä puh. 044 238 6453.

VERKKOVERTAISRYHMÄT

Omaishoitajien keskustelevat verkkoryhmät ovat käynnistyneet jo melkein kaikissa alueemme kunnissa ja lisää ryhmiä on suunnitteilla. Ryhmät kokoontuvat sovitusti kerran viikossa (ohjelma liitteenä).

Kuntosalitoiminnan tilalla alkavat videojumpat. Näihin liikuntaryhmiin on saatu apua kaupunkien ja kuntien liikuntatoimesta ja myös jumppaamaan pääsee videon välityksellä.

ETÄKAHVILAT

OmaisOivan ”Piipahdus” toimii nyt etäkahvilana ja ensimmäinen tapaaminen on pe 17.4. klo 10-12. Etäkahvilaan pääsee osallistumaan myös videon välityksellä, liittymislinkki tulee yhdistyksen nettisivuille, facebookiin sekä Aamupostin yhdistyspalstalle. Etäkahvilassa voidaan nauttia aamukahvit yhdessä, jokainen omasta kupistaan omassa kodissaan. Luvassa virkistäviä keskusteluja, vinkkejä arjen haasteisiin sekä pieniä rentouttavia hetkiä.

OIVAHETKI – KESKUSTELUT PUHELIMITSE

Kaikilla omaishoitajilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta osallistua videoryhmiin. Omaisoivan työntekijät ovat hyvin tavoitettavissa ja matalalla kynnyksellä sähköpostitse ja puhelimitse, soitamme takaisin, jos emme pääse vastaamaan. Aina ei tarvitse olla asiaa, vaan voi soittaa myös kuulumisia vaihdellen.

Kysy lisää:
Minna: puh. 040 588 2320,  mh.omaisoiva@gmail.com
Päivi: puh. 044 238 6453,  pk.omaisoiva@gmail.com

Tarkempi ohjelma: Poikkeusaika OmaisOiva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *